Ambassadeurs

Ahmad Mansoori - van flexwoning naar koopwoning!

Bewoner Ahmad Mansoori (51 jaar) heeft een klein jaar gewoond op onze locatie Amperestraat in Alkmaar. Deze stap werd door hem gezien als tussenstap om vervolgens begin januari 2024 een huis te kunnen kopen. Dit is een goed voorbeeld van hoe flexibel wonen kan werken als (tussen)stap op de woningmarkt. Gelukkig zien wij regelmatig dit soort voorbeelden voorbij komen. FlexWonen NH is meestal een (tussen)stap in de wooncarrière waarna er vervolgens een woning wordt gekocht, er wordt doorgestroomd naar een reguliere sociale huurwoning of wanneer bijvoorbeeld iemand gaat samenwonen in een particuliere huurwoning.

Wij hebben een aantal vragen gesteld om er achter te komen hoe Ahmad het heeft ervaren op de locatie:

Hoe heeft u FlexWonen NH gevonden in de zoektocht naar woonruimte? Via collega’s heb ik uiteindelijk FlexWonen NH kunnen vinden.

Waar woonde u voordat u bij ons kwam wonen? Voordat ik bij FlexWonen NH kwam wonen, woonde ik in Broek op Langedijk.

Hoe heeft u het wonen bij FlexWonen NH op de Amperestraat ervaren? Een zeer goede ervaring met vriendschappen met buren. Ook hielpen we elkaar op locatie en was het verder heel ontspannen.

Hoe heeft u het delen van de voorzieningen op locatie ervaren? Het was heel goed wonen, alles ging goed, de voorzieningen waren uitstekend.

Heeft u tips voor andere woningzoekenden hoe zij sneller kunnen doorstromen naar een reguliere woning? Zij moeten een serieuze beslissing nemen om hard te willen werken en niet te veel uitgeven.

Heeft u tips voor ons? Hoe kunnen wij onze dienstverlening verbeteren? Alles was goed, maar het is heel belangrijk dat er een goede manager aanwezig is die goede controle heeft. Zonder een goede, serieuze manager, heeft dit een negatieve invloed op de locatie.

Wij wensen Ahmad veel geluk toe in zijn nieuwe woning!

IMG-20220127-WA0018 (1)

"Ik ben blij met de tijdelijke mogelijkheid die werd geboden om vervolgens door te stromen naar een koopwoning."

Anna Ruiter - Voetbalster VV Alkmaar

Mijn naam is Anna Ruiter. Ik ben geboren op 23 augustus 2001 in Assen waar mijn moeder Roelien en broer Frank (23) nog steeds wonen. Mijn vader is op 25 januari 2019 overleden aan een hartstilstand wat een hele heftige klap voor ons is geweest en nog steeds is.

Op 5-jarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij ACV Assen. Ik vond het leuk en stoer want mijn broer voetbalde ook. Ik heb 9 jaar bij ACV gevoetbald daarnaast heb ik ook nog 2 seizoenen mee getraind bij de vrouwen 1 van Oranje-Nassau. Op 15-jarige leeftijd ben ik gescout voor jong SC Heerenveen vrouwen waar ik 4 seizoenen bij heb gespeeld, bij mijn laatste jaar had ik de eer om de aanvoerster te zijn van dit team. Dit jaar zal ik uit gaan komen voor VV Alkmaar vrouwen 1 in de eredivisie.

Het zoeken naar woonruimte in Alkmaar leek bijna onmogelijk of het was te duur of er was niks. Door de vader van een van mijn beste vriendinnen ben ik met Bert Rotteveel van FlexWonen NH in gesprek gekomen om te kijken of wij elkaar kunnen ondersteunen en dus een mooie samenwerking aan konden gaan.

Het wonen in het voormalig FlexWonen NH locatie Kooimeer in Alkmaar was heel erg fijn. Ik zat dicht bij het trainingscomplex, station en de stad. Ook het hebben van een eigen plekje en privacy was heel erg fijn. Iedereen in de flat was ook erg rustig en iedereen groet elkaar netjes. Mijn buren gaven al gauw aan als ik iets nodig had ik altijd even aan mocht bellen, dit vind ik ook heel erg fijn.

Annaruiter1

"Mijn buren gaven al gauw aan
dat als ik iets nodig had,
ik altijd even aan mocht bellen."

Benieuwd naar onze locaties?

Bekijk welke woonruimtes nu beschikbaar zijn!