Buren Kim (24) en Noa (22) kunnen het prima met elkaar vinden

De 24-jarige Kim kwam in januari 2023 in het flexwonencomplex aan de Ampèrestraat in Alkmaar. “Na mijn studie Communicatie & Informatiewetenschappen wilde ik graag op mezelf wonen. Eerst heb ik in onderhuur gezeten. Via kennissen hoorde ik over Flexwonen. Ik kon er eigenlijk meteen terecht. Het is echt gezellig. Ook omdat ik niet alleen wilde wonen. Sociale contacten zijn voor mij belangrijk en dat vind ik hier. Er zijn mensen om je heen, dat is fijn”, aldus Kim.

Ze werkt bij een detacheringsbureau als communicatieadviseur. “Mijn opdracht is nu in Alkmaar, dus dat is heel fijn zo dichtbij. Maar het is ook maar 7 minuten fietsen naar het station, voor als mijn toekomstige opdrachten wel in de Randstad zijn.”

Particuliere sector te duur

Haar naaste buur is Noa. Iets jonger (22 jaar) dan Kim en kwam enkele maanden na haar in het complex wonen. “Ook ik kon er eigenlijk meteen intrekken. De particuliere huursector is te duur om alleen te willen wonen en geld op te sparen. Deze locatie is voor mij helemaal prima. Met mijn werk als freelancer zit ik hier goed.”, vertelt Noa. ”

Ze zijn beiden wel eens in de algemene woonruimte van het gebouw te vinden. Spelletjes spelen met de buren. “Maar we lopen ook wel bij elkaar binnen hoor, net als ‘gewone buren’. “We kunnen het samen goed vinden. Hebben een beetje dezelfde humor”, aldus Noa. “Iedereen hier is gezellig. En ook al heeft een ieder natuurlijk ook zijn eigen normen en waarden, maar we respecteren elkaar.”

Muziek maken

Noa is muzikaal aangelegd en gaat soms naar bovenbuurman Roel om muziek te maken. Met de gitaar en een aantal andere instrumenten maken ze samen muziek. “Het is erg leuk om samen te spelen. Het is erg inspirerend voor Roel om ook een ander zijn perspectief erbij te krijgen”, vertelt Noa. “Ook is iedereen uit het pand welkom om aan een nummertje mee te werken.”

Beide dames zitten gezellig naast elkaar op de bank in de centrale woonkamer. Ze hebben net een kaartspelletje gedaan. Kim en Noa zitten in de bewonerscommissie en deze middag is er een burendag georganiseerd met aan het einde van de middag een barbecue. “Leuk om ook op deze manier bij te dragen aan een goede sfeer in het gebouw”, sluit Kim af.