Gezellige Burendag op locatie Amperestraat in Alkmaar

Het weer leek in eerste instantie niet echt mee te werken tijdens de burendag van het flexwoningencomplex aan de Ampèrestraat in Alkmaar op zondag 30 juli. Zou de geplande barbecue in het water vallen? Gelukkig klaarde het later in de middag op en kon de barbecue toch doorgang vinden. “We hebben een fijne wooncommunity en we wilden graag eens iets extra’s organiseren, voor elkaar en voor belangstellenden. Vandaar het idee van een burendag, zoals je wel vaker in woonwijken ziet”, aldus Stefanie, voorzitter van de bewonerscommissie.

Lekkernijen
Zondagmiddag stonden allerlei lekkernijen klaar in de gemeenschappelijke woonkamer. Van zelfgebakken cup cakes tot zakken chips, koffie en thee. Naast meerdere bewoners waren ook diverse vrienden gekomen om van de gezamenlijke gezelligheid te genieten.

Tijdens het verorberen van allerlei heerlijke hapjes, speelde een groepje bewoners spelletjes zoals een extra groot mikado-spel en het kaartspel Artisjokken.

“In deze gemeenschappelijke woonruimte wordt regelmatig een spelletjesavond gehouden en er wordt ook gezamenlijk gekookt en verjaardagen gevierd. Dat geeft een positieve vibe”, vertelt Stefanie. Zij woont er sinds het begin, december 2022. Zo wordt er bijvoorbeeld met Kerst ook gegourmet. Er wonen nu ca. 45 personen in ruimten die verschillende grootte hebben: van ca 10m2 tot 70m2.

Rondleiding

Tijdens de burendag gaven Stefanie en medebewoonster Carmen een korte rondleiding door het gebouw. Het is een rustige locatie aan de rand van de stad in een voormalig bankgebouw respectievelijk politiebureau. Carmen liet daarbij vol trots haar onderkomen zien van ca. 45m2. “Ik ben erg blij met deze woonruimte. Deze locatie bevalt me prima. De contacten met bewoners onderling gaan prima. Ik kom regelmatig in de gezamenlijke woonkamer, gewoon voor de gezelligheid”, vertelt Carmen.

Het gebouw heeft meerdere keukens waar bewoners kunnen koken. Tijdens de rondleiding rook het op de eerste verdieping naar verse bloemkool. Het bleek dat de gekookte groente voor de geplande barbecue was bedoeld. Bewoner Chris had in de middag de parkeerplaats achter het gebouw waar de barbecue gepland was, helemaal schoongeveegd. Dat bleek nog best een lastige klus, gezien de harde wind.

Tevreden
Gelukkig klaarde het weer aan het eind van de middag op en kon de barbecue op de parkeerplaats gewoon doorgang vinden. Bewoners en vrienden hebben kunnen genieten van de klaargemaakte hapjes en het gegrilde vlees en vegaburgers. “We kijken terug op een sociale, gezellige en positieve middag waarin de dingen goed verlopen zijn”, aldus een tevreden medeorganisator Stefanie.

Voor meer informatie over deze locatie: https://www.flexwonennh.nl/locaties/amperestraat-2/