Van flexwoning naar koopwoning

Bewoner Ahmad Mansoori (51 jaar) heeft een klein jaar gewoond op onze locatie Amperestraat in Alkmaar. Deze stap werd door hem gezien als tussenstap om vervolgens begin januari 2024 een huis te kunnen kopen. Dit is een goed voorbeeld van hoe flexibel wonen kan werken als (tussen)stap op de woningmarkt. Gelukkig zien wij regelmatig dit soort voorbeelden voorbij komen. FlexWonen NH is meestal een (tussen)stap in de wooncarrière waarna er vervolgens een woning wordt gekocht, er wordt doorgestroomd naar een reguliere sociale huurwoning of wanneer bijvoorbeeld iemand gaat samenwonen in een particuliere huurwoning.

Wij hebben een aantal vragen gesteld om er achter te komen hoe Ahmad het heeft ervaren op de locatie:

Hoe heeft u FlexWonen NH gevonden in de zoektocht naar woonruimte? Via collega’s heb ik uiteindelijk FlexWonen NH kunnen vinden. 

Waar woonde u voordat u bij ons kwam wonen? Voordat ik bij FlexWonen NH kwam wonen, woonde ik in Broek op Langedijk. 

Hoe heeft u het wonen bij FlexWonen NH op de Amperestraat ervaren? Een zeer goede ervaring met vriendschappen met buren. Ook hielpen we elkaar op locatie en was het verder heel ontspannen.

Hoe heeft u het delen van de voorzieningen op locatie ervaren? Het was heel goed wonen, alles ging goed, de voorzieningen waren uitstekend.

Heeft u tips voor andere woningzoekenden hoe zij sneller kunnen doorstromen naar een reguliere woning? Zij moeten een serieuze beslissing nemen om hard te willen werken en niet te veel uitgeven. 

Heeft u tips voor ons? Hoe kunnen wij onze dienstverlening verbeteren? Alles was goed, maar het is heel belangrijk dat er een goede manager aanwezig is die goede controle heeft. Zonder een goede, serieuze manager, heeft dit een negatieve invloed op de locatie.

Wij wensen Ahmad veel geluk toe in zijn nieuwe woning!