Carmen (39 jaar) “Blij dat ik er zit, ook al is het een tijdelijke oplossing”

Carmen is lid van de bewonerscommissie van het flexwonen-complex aan de Ampèrestraat in Alkmaar. Ze vindt het fijn om samen met mede-commissieleden de gezelligheid en de sfeer in het gebouw te bevorderen. “Ik ben sinds februari dit jaar bewoner en ben erg blij dat ik hier mag wonen”, vertelt Carmen, terwijl ze in de gezamenlijke woonruimte haar verhaal vertelt. In het dagelijkse leven werkt ze bij GAMMA.

Ze moest enige tijd geleden haar eigen woonplaats plotseling verlaten door een vervelende thuissituatie. Daarna heeft Carmen een tijdje bij haar zus op een woonboot kunnen wonen. “Door mijn broer werd ik op het idee gebracht om me in te schrijven bij Flexwonen NH. Binnen een paar dagen kreeg ik reactie en binnen een maand was mijn huurcontract rond.”

Goede sfeer
Het complex aan de Ampèrestraat staat bekend als een gezellige en prettige woonomgeving. Er wonen op dit moment 45 mensen. Carmen: “Ik kom graag in de gezamenlijke woonruimte, voor de goede sfeer. We komen er samen om koffie te drinken, spelletjes te spelen of samen te koken. Daarnaast is niemand te beroerd om te helpen als het nodig is, bijvoorbeeld met het sjouwen van meubels, of om voor elkaar boodschappen te doen. Daarom vind ik het ook leuk om in de bewonerscommissie te zitten: je draagt iets bij. Laatst hebben we een burendag georganiseerd en dat was erg gemoedelijk.”

Tevreden met tijdelijke oplossing
Ze heeft een ruime kamer, 45m2. Door kasten gescheiden is er een woongedeelte en een slaapgedeelte ontstaan. Haar unit zit op een hoek en ze kijkt uit op de parkeerplaats. “Het gebouw wordt uiteindelijk gesloopt. Wanneer dat precies is, weet ik niet, maar dat duurt nog zeker meer dan een jaar. Ik ben hier erg tevreden, alhoewel de woning slechts een tijdelijke oplossing is. Wat mij betreft blijf ik er tot het gebouw gesloopt wordt.”